Reurings Precisie Plaatwerk - oplossingen in plaatwerk

Afdrukken

Delft High Tech Centre wordt spil tussen scholen, overheid en bedrijfsleven

op .

Op donderdag 12 februari is de start van het Delft High Tech Centre (HTC) en opent tegelijkertijd het Automatiseringslab zijn deuren. Aad Reurings is nauw betrokken bij de totstandkoming van het HTC. Volgens hem gaat een lang gekoesterde wens van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid hiermee in vervulling. "Bedrijven nemen in het HTC hun verantwoordelijkheid om mee te sturen op de inhoud van het onderwijs.”

Het nieuwe centrum heeft drie pijlers: een leven lang leren, opleidingen waar onderwijs en bedrijven samenkomen en een werkplaats. Het HTC wordt de spil tussen scholen, overheid en bedrijfsleven. Reurings."Die gaan hierdoor intensiever samenwerken. Daardoor krijgen scholieren en studenten op MBO- en HBO-niveau uitdagender techniekonderwijs dat ook nog eens beter aansluit op de technologische ontwikkelingen bij bedrijven."

In het Automatiseringslab werken studenten van de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en het AOC Wellantcollege samen aan praktische opdrachten, in het HTC worden leerlingen, studenten en docenten uitgedaagd om te leren en te experimenteren. Bedrijven kunnen gebruik maken van de testfaciliteiten van het HTC en er onderzoek uitbesteden. Reurings:"Hiermee wordt dit centrum niet alleen een ontmoetingspunt voor bedrijven en scholen, maar ook een linking pin tussen alle partners en de apparatuur die bij de regionale bedrijven aanwezig is."

RPP is koploper op het gebied van high tech machines. "We investeren voortdurend in innovatie, in ons machinepark en in onze bedrijfsvoering", zegt Reurings."De filosofie van het HTC past naadloos bij ons bedrijf. Aandacht voor jongeren in de techniek zit RPP in het bloed. Dat bewijst de gemiddelde leeftijd van ons personeel. Van de 20 medewerkers zijn er 14 onder de 30 jaar. Jong, maar stuk voor stuk gedreven vaklui."

Filmpje over het HTC 

High tech Centre in de Delftse Post van 11 februari 2015

image004 

 

 

Contact

Reurings Precisie Plaatwerk BV (RPP)
Distributieweg 66
2645 EJ Delfgauw

Telefoon: 015-2619504
Fax: 015-2628647
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo slimste bedrijf van Nederland 2013

Route